Home made.

 
Jäpp, jag gjorde egen granola. 
Fröknäcke också men där tog jag en liten genväg..
 
Granolan fick bli enväldigtbasic såhär första gången och består av:
6dl Fiberhavregryn, 1dl linfrön, 1dl solrosfrön, 1dl pumpakärnor, 1dl hackade hasselnötter.
1dl Riven kokos, 1.5msk kardemumma, 2tsk ingefära, 1.5msk kanel, lite havssalt.
2dl Vatten, 3msk rapsolja, 2msk honung.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, och rör ihop de blöta i en annan.
Häll vätskan över de torra ingredienserna, blanda och låt stå 10-15min.
Strö ut blandningen på en bakpappersklädd plåt (med kanter) och ställ in i ugnen, 175grader, i ca 45min.
 
Granolan är väldigt energirik då den är full med nyttiga fetter samt en hel del protein.
Provtestade den med fil till dagens frukost och det smakade ljuvligt.
Tror att den skulle gifta sig ännu bättre med lite vaniljyoghurt..
 
 
 
När det kom till fröknäcket var jag inte lika modig.
Eller jag var snarare en aning bekväm.
Efter att ha plockat på mig alla frön/nötter/kärnor hade jag verkligen korgen full.
Som av en händelse stod den sista ingrediensen vid de färdiga bakmixarna.
Och tadaa, fröknäcke var en av de färdigblandade påsarna.
Kände att det var lite av ödet.
Hur som. Ångrar mig inte en sekund.
Riktigt smidigt, och riktigt gott.
Blandade bara innehållet med vatten och rapsolja, plattade ut innehållet på två bakpappersklädda plåtar och in i ugnen.
Det kluriga var dock att avgöra hur länge det skulle vara inne i ugnen, trots rekommendationen på 40min.
Första plåten blev aningens för gräddad vilket resulterade i att jag tog ut plåt nummer två ca 5-10min för tidigt.
Den å andra sidan var alldeles för degig i mitten så den fick åka in en sväng till.
Men de bitar som klarade sig blev succé.
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Kost
Taggar: Egengjord granola, Nyttigare alternativ, Fröknäcke, Frukost,